Slim zaken doen

Het Stargazer template is gratis, de help lezen kost 29 dollar per jaar. Dat wordt niet vooraf verteld. Betalen of een ander template? Het voelt in ieder geval als misleiding.

Gratis template

Voor mijn eerste WordPress site heb ik het Stargazer thema geïnstalleerd. De auteur schept nogal op over zijn template. Dat irriteert snel. “Stargazer is het meest geavanceerde thema ooit gemaakt voor WordPress zonder knieval aan standaarden.” De vormgeving is niet mijn smaak, maar technisch stelt het template niet teleur.

stargazer_screenshot

Stargazer template

Na flink wat uren aan de site gewerkt te hebben loop ik tegen problemen aan. Dat is normaal. De positie en grootte van de afbeeldingen lijkt onvoorspelbaar. In mijn blogrol kan ik de afbeelding niet goed positioneren of weergeven als thumbnail (kleine afbeelding). WordPress zegt dat het gedrag bepaald wordt door het template. Ik puzzel geruime tijd, maar ik kom er niet uit.

Betaalde hulp

Even zoeken op de site van de auteur. Om de forums te bekijken moet je een account hebben. Vervelend, maar goed dan maken we er een aan. Vervolgens kassa: dat kost u 29 dollar per jaar. Ja, per jaar ik lees het goed. Het template is binnengehaald via de administrator van WordPress. Het is een gratis template, maar voor toegang tot de hulpbestanden en FAQ moet je betalen. Dat had ik graag vooraf willen weten. Dan had ik een ander template gekozen. Nu heb ik veel tijd verspild en kan ik opnieuw beginnen met een ander template. Ongetwijfeld zal dit de Amerikaanse manier van zakendoen zijn, maar in Nederland hebben we er een goed woord voor: misleiding!

stargazer

Een blog ontwikkelen is leuk maar kost ook veel tijd. Je wil vooraf graag weten waar je aan toe bent. Stargazer is een mooi template en de ontwerper wil ook een boterham verdienen, maar we werken allemaal voor ons geld, geef vooraf aan wat de spelregels zijn. Uitvinden dat je voor het lezen van de help moet betalen nadat je veel tijd hebt geïnvesteerd voelt toch een beetje als chantage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*