TeraCopy: maak kopieren simpeler

Alhoewel Windows toch al zo’n 15 jaar bestaat zijn er nog steeds een aantal zeer basale zaken die maar niet goed door Microsoft aangepakt worden. Een daarvan is het kopiëren van bestanden. In Windows XP is de keuze zeer beperkt als je meerdere bestanden aan het verplaatsen bent. Je kunt een bestaand bestand overschrijven, alle bestanden overschrijven of dit bestand niet overschrijven, maar niet alle bestaande bestanden intact laten. Een van de oplossingen hiervoor is Teracopy.

teracopy01

Teracopy vraagt wat het moet doen wanneer het een dubbel bestand tegenkomt.

In Windows 7 is het kopieermenu enigszins aangepast, maar het bied nog steeds niet de functionaliteit die veel mensen zoeken. Teracopy geeft je diverse keuzes als het al bestaande bestanden tegenkomt. Overschrijven, herbenoemen of overslaan. Je kunt dit doen voor een of voor alle volgende bestanden. Zelf vind ik het herbenoemen erg handig. Ik gebruik het vaak als mijn digitale camera foto’s met hetzelfde nummer heeft gemaakt. Wanneer Teracopy klaar is en dubbele bestanden of andere problemen is tegengekomen dan wordt na afloop een verslagje gemaakt en op het scherm getoond. Ik maak hier zelf geen gebruik van en vind het overbodig. Anderen vinden het misschien handig.

Wat verder erg  fijn werkt bij Teracopy is de pauzeknop. Soms moet er veel gekopieerd worden of vertraagt het kopiëren andere programma’s op de pc. In zo’n geval druk je gewoon op de pauzeknop. Ook wacht Teracopy met kopiëren totdat de vorige kopieeractie klaar is tenzij je op de knop drukt om meteen te beginnen met kopiëren.

Het enige wat ik echt lastig vind is dat de muisaanwijzer iedere keer naar de standaardknop springt als het kopieermenu je vraagt of je een bestand wil overschrijven hernoemen of overslaan. Bij grote aantallen bestanden is dit echt vervelend. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen. Het is de moeite om TeraCopy een keer te proberen.

teracopy02

Als Teracopy klaar is, krijg je een overzicht van de uitgevoerde acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*