Teamviewer: pc afstandsbediening

Vaak is het handig om op afstand een pc te kunnen overnemen. Je wilt bijvoorbeeld een familielid helpen met zijn of haar pc probleem. Misschien wil je een proces op je eigen pc monitoren terwijl je op je werk zit of je de pc waar je aan werkt, heeft geen toegang tot bepaald programma’s of mappen.

teamviewer

Windows heeft een remote desktop functie (bureaublad op afstand), maar die is niet beschikbaar in de thuis versies, de meest gebruikte versie van Windows. Een alternatief is Teamviewer. Je kunt het programma installeren op de pc of via internet gebruiken. Nadat diegene die de over te nemen computer beheert toestemming geeft kun je op afstand aan de slag alsof je ervoor zit.

Als je een account aanmaakt en software installeert dan kan alles automatisch gebeuren. Je kunt vooraf instellen dat je toegang hebt. Ik heb dit op de pc van mijn vader gedaan. Ik heb hem wel uitgelegd dat ik op deze manier altijd toegang had tot zijn computer als hij aanstond, geen probleem

Verder gebruik ik het op mijn laptops. Ik kan mijn vaste computer via het netwerk benaderen of via het bureaublad op afstand. Voordeel van het laatste is dat ik ook  programma’s zoals Outlook rechtstreeks kan gebruiken zonder ingewikkelde trucs.

Teamviewer kun je ook gebruiken zonder de software op een pc te installeren. Vanaf mijn werk kan ik mijn computer thuis in de gaten houden. Dat was erg handig toen ik de voortgang in de gaten wilde houden toen ik een geformatteerde harddisk probeerde te redden. Zo’n operatie kan soms wel dagen duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*