Classic Shell: vervang Win7 startmenu

In juli 2011 kocht ik een nieuwe pc met Windows 7. De overstap van XP verliep niet zonder problemen. Windows 7 heeft een aantal grote nadelen wat mij betreft. Voor mij is een computer een stuk gereedschap. Een doorzichtig thema is aan mij dan ook niet besteed. Het startmenu uit Windows 7 en Vista vind ik erg onduidelijk en slecht werken. Het lijkt er erg op dat Microsoft de boel vooral uiterlijk heeft verfraaid en niet aan de gebruiker gedacht. Nadeel van dit alles is dat het voordeel van een snellere computer dan ook weer door de zwaardere systeemeisen van een nieuw Microsoft programma teniet wordt gedaan.

classic_shell

Het Windows 7 startmenu is erg onduidelijk. Windows 3.x kwam rond 1995 uit. Na 15 jaar kan ik me voorstellen dat er het een en ander gewijzigd wordt. Veel mensen zijn echter bekend met het klassieke startmenu. Waarom geeft Microsoft de gebruiker dan niet de keuze welk menu te gebruiken? Soms lijkt het erop dat men Apple achterna wil. Helaas voor Windows gebruikers levert het wel de nadelen op, maar geen voordelen. De flexibiliteit en keuze van de gebruiker wordt verminderd terwijl de kwaliteit en robuustheid niet verbetert. Ook vanuit zakelijk oogpunt lijkt me dit geen goed idee. Wanneer een bedrijf op Windows 7 overgaat zal het voor het personeel tot aanzienlijke productiviteitsdalingen leiden. Mensen moeten zoeken hoe het in de nieuwe situatie werkt. Ik kan me de rode hoofden bij de automatiseringsafdeling al voorstellen.

Al deze veranderingen leiden ertoe dat er steeds meer toepassingen door derden worden ontwikkeld om gebruikers de functionaliteit terug te geven die Microsoft heeft verwijderd. Een van die toepassingen is Classic Shell. Het is een eenvoudig programma waarmee het klassieke startmenu op de pc geinstalleerd wordt. Het bevat daarnaast tal van uitbreidingsmogelijkheden en opties voor bijvoorbeeld Windows Explorer. Mocht je het klassieke startmenu missen dan is het zeker een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*